ביטוח חיים ופנסיה
על מנת שנשמור על היקרים לנו ונבטיח שיהיו מסודרים מבחינה כלכלית במידה וחלילה ניפגע כך שאורח חיינו ישתנה בצורה קיצונית - חשוב שיהיה לנו ביטוח חיים!
הביטוח מתייחס למקרי מוות, נכויות או מחלות קשות. קיימים סוגים שונים של ביטוחי חיים המשלבים גם מרכיבי חיסכון ומטרתם היא שימור רמת החיים גם לאחר פרישה מהעבודה.
רמת החיים שלנו מבוססת על הכנסה אותה אנו מייצרים. במקרים כמו אובדן כושר עבודה, פטירה, או פרישה לגימלאות, אם לא דאגנו ליצור לעצמנו חלופות הכנסה, נאלץ לרדת ברמת החיים.
קרנות פנסיה, קרנות השתלמות
עינייני היומיום משכיחים מאיתנו את התכנון לעתיד אך כיום יותר ויותר מבינים כי בחירת קרן פנסיה או כל אמצעי חיסכון ארוך טווח היא אחת הבחירות החשובות ביותר שעושה אדם בחייו. לשם כך בדיוק מעודדת הממשלה את החיסכון הקרוי קרן פנסיה.
קרן פנסיה היא כמו קופת חסכון לעת פרישה. העובד מפריש יחד עם המעסיק עד 20% משכרו של העובד, ובמקרה של עצמאי עד 16%. קרן פנסיה מעניקה למבוטח את הקצבה בשלושה מקרים: פרישה לגמלאות, אובדן כושר עבודה ובמקרה של מוות הקצבה תגיע לשאריו של המבוטח.
קרן השתלמות שימשה בעבר את העובדים למימון השתלמויות אולם כיום משמשת על פי רוב כאפיק חסכון כללי לטווח בינוני - האפיק היחיד שלא לטווח ארוך, שנותר פטור ממס לאחר הרפורמות במיסוי שוק ההון בישראל.
לאחר שלוש שנות ותק בקרן ניתן להשתמש בכסף שנצבר בה, למימון השתלמויות או לימודים ללא תשלום מס. הפטור ממס ניתן לכל מטרה לאחר שש שנים לפחות (שלוש שנים במקרה של גבר מעל גיל 67 או אישה מעל גיל 62). מאחר שהמדינה אינה מטילה כל מגבלות לגבי השימוש בכסף שנצבר בקרן לאחר תום שש שנים, ניתן לנצלו לכל צורך ולאו דווקא להשתלמות.